Geld lenen? Wij zorgen voor de beste lening

Bent u op zoek naar een geldlening? Dan kunnen wij u helpen. Niet zozeer met het verstrekken van de geldlening, maar bij het kiezen van de lening en geldverstrekker, die het beste bij uw plannen aansluit.

Advies bij geld lenen

Hoeveel geld kan ik lenen? En wat zijn vervolgens de maandlasten? Dat zijn vaak de eerste vragen van iemand die geld wil lenen. Een lening afsluiten kan gemakkelijk – en vaak ook online – bij uw huisbank, maar dat is meestal niet de slimste oplossing. Er zijn namelijk grote verschillen in de kosten en voorwaarden van leningen bij de verschillende aanbieders. De impact van geld lenen, zoals de bijkomende maandlasten, worden vaak onderschat en daarom is het belangrijk om dit zo verantwoord mogelijk te doen. Wij vergelijken voor u de best passende leningen op voorwaarden en natuurlijk de rente. Door kritisch te zijn bij het afsluiten van een lening, valt er namelijk veel geld te besparen.

Geld lenen? Bel ons dan voor advies op 070 – 444 22 22.

Twee type geldleningen

Kiest u voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening? Dit zijn de twee belangrijkste leenvormen waar u tussen kunt kiezen. Deze leningen worden voor verschillende doelen afgesloten en hebben ook verschillende voorwaarden en terugbetalingsregelingen.

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet wordt er een maximumbedrag afgesproken. Tot dit bedrag kan er geld worden opgenomen uit de lening. De maandlasten worden vastgesteld door een percentage te nemen van het maximale bedrag wat opgenomen mag worden. Van de maandelijkse betaling, worden eerst de rentelasten afgetrokken en de rest wordt gebruikt voor de aflossing. Na een gedeeltelijke aflossing kan weer tot het plafondbedrag worden opgenomen. Deze leenvorm wordt vaak gebruikt om tekorten op de betaalrekening aan te vullen en om leenbedragen te bundelen in één schuld.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening kent een vaste einddatum variërend van een paar maanden tot maximaal tien jaar. Tijdens de looptijd kan er niet opnieuw een bedrag uit de lening worden opgenomen. Deze leenvorm wordt vaak gebruikt voor het financieren van een auto of van een verbouwing van de eigen woning. Gemiddeld zal deze leenvorm duurder zijn dan een doorlopend krediet.