Hoe werkt erfrecht?

Heeft u geen testament, dan bepaalt het erfrecht wie uw vermogen en bezittingen erft. In het kort betekent dit dat alleen uw echtgenoot, geregistreerd partner en (in eerste instantie) uw kinderen van u erven.

Als u dus geen testament heeft opgesteld en u woont met iemand samen, dan erft deze persoon niets. Ook kleinkinderen, broers, zussen, andere familieleden, goede doelen erven dan niets.

Ondernemer en erfrecht

Heeft u een onderneming, dan is het verstandig om uw wensen vast te leggen, zodat uw onderneming voortgezet kan worden, mocht er onverhoopt iets met u gebeuren. Anders wordt uw onderneming verdeeld over de erfgenamen, wat de toekomst van de onderneming in gevaar kan brengen.

Erfbelasting

Eén van de voornaamste redenen om een testament af te sluiten is om de erfbelasting te minimaliseren, zodat dit ten goede komt aan uw erfgenamen.

Regel het goed

Wij stellen een goed doordacht erfplan met u op, zodat uw erfgenamen niet voor onverwachte kosten en uw onderneming van een goede toekomst is verzekerd. Benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Onze financieel specialisten staan voor u klaar.

REP
FFP